Rezultati upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u 2019. godini

  Rezultati upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u 2019. godini

  06. avgust 2020.

   

  Agencija za zaštitu životne sredine je objavila Izveštaj o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom za 2019. godinu. Još jednu godinu zaredom imamo čast i zadovoljstvo da se možemo pohvaliti izvanrednim rezultatima u ispunjenju nacionalnih ciljeva upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom.

  Opšti nacionalni cilj za ponovno iskorišćenje ambalažnog otpada u 2019. godini iznosio je 60%, pri čemu je Delta – Pak nastavio trend premašivanja opšteg cilja i ostvario čak 66,1%. Isti rezultat od 66,1%, ostvaren je i za reciklažu ambalažnog otpada, za koju je nacionalni cilj u 2019. godini iznosio 55%.

  Delta – Pak, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, ponovo može ponosno da potvrdi lidersku poziciju među operaterima sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

  Izazovi sa kojima se poslednjih meseci suočava kako naša zemlja, tako i ceo svet, dodatno nas motivišu da nastavimo da vredno i odgovorno radimo, nižemo uspehe i samim tim obezbedimo sigurnost svakom našem klijentu, kao pouzdan, stručan, profesionalan partner u ostvarivanju državnih nacionalnih ciljeva.