Press room

Eko akcija

Eko akcija

21. septembar 2022.

U cilju pružanja zvanične podrške svetskom danu čišćenja koji se obeležava 17. septembra, Delta Pak je organizovao zanimljivu radionicu za decu u šoping centru Ada mall. 

Tom prilikom, mališani su mogli da nauče šta se od otpada sa kojim se svakodnevno susreću može reciklirati, a šta ne. Takođe, imali su priliku i da se upoznaju sa pravilnim razvrstavanjem otpada i izgledom kanti za svaku vrstu otpada. Nakon kratkog upoznavanja sa temom, mališani su imali priliku da pokažu i svoje znanje. Na štandu se nalazio različit otpad (čist i bezbedan), a deca su imala zadatak da odaberu neki komad i pogode u koju kantu ide. Za uspešno odrađenu vežbicu dobijali su i nagrade: jabuke našeg Delta Agrara, olovke sa semenom lavande i blokčiće od recikliranog papira – sve u duhu ekologije i zdravlja. 

Šarenilo štanda i kutija najviše je privlačilo mališane, kao i mogućnost osvajanja nagrade, što je kod njih dodatno podsticalo takmičarski duh. 

Tinejdžeri su, očekivano, bili zahtevniji, ali su i oni pokazali interesovanje. Iako nam je konkurencija bila rođendanska igraonica i kutak sa igračkama i zanimacijama, zadovoljno možemo reći da nam je posećenost bila odlična! A posebno nas raduje saznanje da se deca interesuju i trude da i u svojim domovima pravilno selektuju otpad.

Sigurni smo da im je ova akcija bila ne samo zabavna, već i korisna i jedva čekamo da se družimo sa mališanima i nekom drugom prilikom. A u međuvremenu, trudićemo se da, kao i do sada, budemo uzor i našim ponašanjem pokazujemo mladima kako treba da se ophodimo prema okolini. 
 

Razmišljajmo #sasvimekologicno

Vaš Delta – Pak 

Pratite nas i na društvenim mrežama: