Rezultati upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u 2017. godini

Rezultati upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u 2017. godini

25. septembar 2018.

Prema Izveštaju o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom u 2017. godini koji je nedavno objavila Agencija za zaštitu životne sredine, Delta – Pak se može pohvaliti izuzetnim rezultatima u ispunjenju nacionalnih ciljeva upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom, čime smo samo nastavili trend iz prethodnih godina.

Tako je i u 2017. Delta – Pak premašio opšti nacionalni cilj za ponovno iskorišćenje ambalažnog otpada, pa je umesto predviđenih 50% ostvario čak 61,4%. Isti rezultat od 61,4%, ostvaren je i za reciklažu ambalažnog otpada, za koju je nacionalni cilj u 2017. godini iznosio 42%. Delta – Pak je zahvaljujući tome ponovo potvrdio lidersku poziciju među operaterima sistema upravljanja ambalažnim otpadom, jer je u proseku za više od 10% nadmašio rezultate ostalih operatera u ispunjenju nacionalnih ciljeva za ponovno iskorišćenje ambalažnog otpada, kao i za reciklažu ambalažnog otpada.

Klijenti za koje je vršeno ispunjenje nacionalnih ciljeva bile su sve kompanije iz sistema Delta Holdinga, kao i brojne druge uspešne firme iz različitih delatnosti. Ostvareni rezultati ne predstavljaju samo uspeh Delta - Paka, već su i dokaz naše maksimalne posvećenosti i odgovornosti prema svakom klijentu.

Nastavićemo da pratimo dobre trendove i u narednim godinama!